Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megállsz vagy összerogysz?

2014.10.07

A viszontagságokról szóló egyik legismertebb történet a Bibliában József története. Élete kezdetén ő volt a kedvenc fiú, akit bátyjai irigyeltek, aki arról álmodott, hogy mindenki meg fog hajolni előtte. Aztán saját testvérei eladták, és Potifár házában kötött ki rabszolgaként.

Elvesztette otthonát, elszakadt a saját kultúrájától, elveszett a biztonsága és kedvenc fiúi rangja.

Mi maradt Józsefnek? Idegen ágyban, idegen házban, idegen országban, barátok nélkül, ahol nem kecsegtet semmi jó kilátással, és még magyarázatot sem kap minderre. Volt azonban valamije, egy olyan ajándék, ami mindent megváltoztatott: „az Úr Józseffel volt…” (1Mózes 39:2).

Mi történik, ha mindent elveszítesz Istenen kívül, és aztán rájössz, hogy Isten mindenre elég? Olyan módon tapasztalod meg jelenlétét, ahogy soha azelőtt! Pál azt írja: „Azt jelentik talán a bajok, sorscsapások, az üldözések, az éhség, a nyomor, a veszélyek vagy a halál közelsége, hogy Isten nem szeret már minket? Dehogy! Sőt, mindezek ellenére miénk a fényes győzelem Krisztus által, aki szeret minket.” (Róma 8:35-37 NLT).
Isten nem azon dolgozott, hogy előidézze azokat a körülményeket, amiket József szeretett volna, hanem azon, hogy kiformálja azt a Józsefet, akit ő akart látni. Mint ahogy a gyémánt is úgy alakul ki a közönséges szénből, hogy hatalmas nyomás nehezedik rá, így formálódik ki bennünk is Krisztus jelleme a kedvezőtlen körülmények által.
A kérdés tehát ez: megállsz vagy összerogysz?
Amikor Pál úgy gondolta, hogy többet már nem tud kiállni, Isten azt mondta neki: „Elég neked az én kegyelmem…” (2Korinthus 12:9).
Tudod mit? Isten kegyelme neked is elég.

maiige.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.