Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marcinak

2009.04.23

                                                                         - 1 -

 

Marci, ha egy történelmi forrásnak tekinthető könyv, mint amire pl.  fentebb utaltam a Biblián kívül van, akkor hitelesebb? Épp ellenkezőleg! Egy adat, forrás attól válik még szavahihetőbbé, ha benne van az Isten Beszédének nevezett könyvecskében. Bizony.                                                                 
Az áldozatok bemutatásával kapcsolatban pedig engedjél meg egy megjegyzést. Sokáig nekem is kérdőjel volt az életemben, ezért teljesen meg tudom érteni a felvetésedet. Egy nagyon fontos dolog van ezzel kapcsolatban:                           
ÉLETET  CSAK  ÉLETTEL  LEHET  KIVÁLTANI. Gondolj a fogolycserékre horizontális síkon!                                                 
Isten az Ő Szellemét fújta bele az emberbe. Ma is ez tart életben mindenkit - függetlenül nemi, etnikai, stb... hovatartozásától. Ezt a szent és bűntelen életet az ember átjátszotta a sötétség hatalmát képviselő Sátánnak, akiről tudvalévő, hogy önmagát Isten fölöttinek képzelve fellázadt a Teremtő ellen. Az ember az Életet semmibe véve a Halált választotta. Sátán tudta jól, hogy kell tőrbe csalnia Évát...                    
Biztos vagyok benne, ha az első emberpár tudta volna, mennyi vérontás és sírás, harc jár együtt a bűnnel, nemet mondott volna. (Aztán lehet, hogy Sátán talált volna mást, akit magával ránthat, de ez most más lapra tartozik.)                                    
Isten tehát nem vérengző, hanem az ember választott rosszul - ez szülte azt a sok rosszat, betegséget, romlást és bomlást, amit nap mint nap magunk körül láthatunk.              
Isten minden korban megadta az ember számára a Vele való kapcsolattartási lehetőséget annak ellenére, hogy az ember távol került Tőle és az Ő eredeti, JÓ (!) elképzeléseitől. Ezt szövetségekben nyújtotta az ember számára korszakokon át: Ádámmal, Noéval, Ábrahámmal, Mózessel, Dáviddal kötött szövetségek jól mutatják Isten jóindulatát. Amit a Földön látsz, az az emberi engedetlenségnek vagy engedelmességnek a következménye.                                                                        
A mai világkorszakban a Jézus Krisztus által nyújtott szövetség van érvényben, amely azonban megszűntetve fel is öleli az előzőeket - mintegy kiteljesíti azokat. Ugyanúgy, ahogy az előző szövetségeket, úgy a jelenlegit is lesznek, akik elutasítják, megvetve ezzel Isten kinyújtott karját. Mindig mindenkinek volt, van és lesz is választása az Istennel való vagy Isten nélküli életre.                                       
Én mindig mindenből a legjobbat szeretettem választani. Akkor is, ha ez lemondásokkal és harccal jár, ha időbe vagy pénzbe kerül is.                                                              
Jézusban Isten maga adott egy teljesen tiszta, szent áldozati bárányt. Egy olyan Életet, amelyen nincs fogása a Sátánnak.                                                                                                         
Ez a világkorszak hamarosan lezárul. Válaszd a legeslegjobbat !

P.S.:
Hamarosan fent lesz az oldalamon egy írás a témában (az áldozatról). Üdv. Elza

 

 

                                                                     - 2 -

 

Marci, ha nekem lelkesen elmeséli valaki, hogy találkozott egy régi, kedves ismerősével vagy rokonával, inkább együtt örülök vele és hagyom, hogy utána elmondjon róla dolgokat. Hagyom, hadd örülje ki magát :), csak aztán a többi.                                                                                          
Nem nézem hazugnak vagy hülyének, nem kételkedek a szavában, mert nincs rá okom. Egyet kérnék, ha nem ismerném: "Mesélj róla!"                                                                                      
Jézus Krisztus feltámadása nem emberi elmék erőlködése, hanem tény. Aki pediglen feltámadt a halálból, az ÉL. Egy élő emberrel találkozni sem emberi agyszülemény, hanem lehetőség. Ha nekem valaki előtte elmondta volna, mennyi minden csodálatos és értékes dolog van a Názáretiben, kerestem volna az alkalmat, hogy én is találkozzak Vele, mert felkeltette volna az érdeklődésemet mindaz, ami a személyében rejlik. Csakhát Isten soha nem dolgozik kaptafára, bár kétségtelen, hogy a Szent Szellemmel betöltött keresztények életében sok a hasonlóság, mivel egy Apától születtek (újjá).  Tehát Ő keresett meg engem. Személyesen.                                                                            
                                                            
Ismerek egy fickót, aki járt a Pokolban; többről is tudok, de most erről az egyről szeretnék egy pár gondolatot megosztani veled. Képzelj el egy tip-top üzletembert, aki éli tisztességben a maga kis életét feleséggel az oldalán, egy tip-top lakásban gyerekzsivaly nélkül, aki mindig csak a hegyekben nyaral, mert ki nem állhatja a forróságot. Na, ezt az embert vitte el magával egy szép napon Jézus, hogy megmutassa neki a legnagyobb mocskot, ami létezik a világmindenségben, ahol örök jajveszékelés és káromkodás folyik, ahol izzik az a kevés levegő is, ami van, ahol tömegek szenvednek örök kínhalált, de sose halnak meg... ahol örök vágyakozás van csk, de nincs többé megváltás vagy megszabadulás... ahol örökké tart az elutasítottság.                                        
                                                                                         
Ezt az embert választotta Isten arra, hogy elmondja mindenkinek és megírja könyvben:                                                   
a Pokol létező valóság, s hogy MOST KELL MEGTÉRRNIE MINDEN EMBERNEK, MERT LEHET, HOGY HOLNAP MÁR NEM LESZ.                                           
Nem pénzért csinálta, mert bőven van neki mit a tejbe aprítania. Nem akart soha ilyen helyre menni, mert ki nem állhatta a hasonló helyeket, bár a Földön nincs ennyire durva hely sehol. Nem értette, miért pont ő.          
Viszont a beszámolója éppen ettől hiteles és a szavahihetőségét a környezetében soha senki nem vonta kétségbe, mert korrekt volt egész életében mindenkivel. Tudom, ez egyre ritkább manapság, de van ilyen.                                                                                 
                                   
                                                                                         
Isten megad az ember számára minden lehetőséget, hogy visszatérjen Őhozzá. Akik eddig nem hittek az Ő kegyelmében vagy agyszüleménynek tekintették, annak megmutatja az univerzum egy másik "arcát" is. Van választási lehetőség. Most még.