Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Kedves Olvasó  !
     Nagy örömmel fogadom építő kiegészítésedet és a 
témákhoz illő segítő hozzászólásodat. Örülök, ha kifejezed 
tetszésedet vagy bármi módon hozzájárulsz a lap 
tökéletesebbé tételéhez.
     Amennyiben kritikát fogalmazol meg, megkérlek,
tedd azt szeretettel, hogy bárki, aki ezen az oldalon 
böngész, épülhessen belőle - legyen akár kisiskolás vagy
 száz év feletti.
     A személyeskedő vagy kritikán aluli megjegyzéseket
 természetesen törölni fogom.
     Kívánom, hogy Isten Beszéde teljesedjen be minden
ide Látogató életében, s hogy az itt olvasottak hasznunkra
váljanak !
     Üdvözlettel és szeretettel a Krisztusban.                    a Messiás Jézusban.
                       
   
 
(A lapon található reklámokkal nem minden esetben értek egyet.
Tőlem függetlenül jelennek meg.)
 
 
 

A mappában található képek előnézete FELTÁMADÁS


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

SHALOM, JAAKOV !

(Elza, 2009.04.06 18:54)

Örülök az egyre bővebb terméshozamotoknak és én köszönöm, hisz a gyökér tartja az ágakat. Az Úr közel.

shalom.budapest@yahoo.com

(Jaakov, 2009.04.05 14:50)

Köszönjük, hogy egyik honlapunk fenn van Nálatok..
Tapasztalatom, hogy egyre több helyről , és országból hallgatják tanításainkat is..
a http://tzaddik.extra.hu oldalunkról..
Másik lapunköon pedig több nyelven vannak fenn tanítások www.kehilatshofar.com
Ha gondoljátok, ezeket is tehgyétek fel másoknak..

JUDYnak

(Elsa Yonah, 2009.03.30 17:38)

Köszönjük az ajánlatot. :)
Kár, hogy csak a személyes adatok megadása után lehet az általad ajánlott oldalakat látogatni. Más lehetőség nincs az olvasásukra?

www.brunstad.org/hu

(Judy, 2009.03.30 15:54)

Sziasztok! Nagyon érdekes ez az oldal és egészen jó! Szeretnék ajánlani egy másik oldalt, ami talán sokaknak segítséget nyújthat az életben, és ez nem egy "egyszerű" keresztény oldal és nem "vallásos" oldal! Hanem ennek a gyülekezetnek a tanítása a boldog és örök élethez vezet! www.brunstad.org/hu Olvassátok! Különösen a Téma és az Épülés cikkeket javaslom...

Szabad akarat, főangyalok, végidő.

(idmakai, 2009.03.29 16:17)

Az embert Isten teremtette a saját képére, ami annyit jelent hogy önmagából az emberbe ültette azt a magot(isteni szikrát) ami kizárólag Isten által adható. Ebben az is benne van, hogy szabad akaratot adott néki. Az, hogy Isten tudja előre, hogy az ember majd mit fog cselekedni, dönteni, értelmezhetetlen az ember számára, mert mi a múltban, jelenben és a majdani jövőben élünk. Istennek jelenje van! Mindenkor mindeneket betöltő jelenje, amit mi felfogni nem tudunk, csak jelölni. Isten ellen a főangyalok egy része, (harmada az írások szerint)fel lázadt Isten ellen Lucifer(fényhordozó) vezérlete alatt, éppen az ember miatt, akit Isten a saját képére teremtett, ellentétben a főangyalokkal. Azóta tart a háborúság az Univerzumban az emberért, a hatalomért a végidőkig. Isten türelme éppen az embernek adott idő miatt tart ma is, hogy az emberekhez eljusson Isten igazsága és a gonosz leleplezésének ideje, de már vannak jelei a végkifejletnek. Mind az, ami Istenből az ember számára megismerhető, megtudható, Jézus Krisztus és időnkben a Szentszellem által ismerhető meg, tekintettel az ember befogadó képességére. Bővebbet az evangéliumok, Pál levelei és János jelenései tartalmaznak.

LACI, te, hallod-e? :)

(Elza, 2009.03.24 15:53)

Köszönöm kérdésedet, amely minden bizonnyal más embereket is foglalkoztat. Nagyon emberi a felvetésed és ritka a keresztény berkeken belül.
Minden ember örök érték. Egyszeri és megismételhetetlen. Ezért is voltunk olyan drágák az Atyának, Aki az Ő egyetlen Fiában MINDENT odaadott értünk. Az Ő ellátása felénk a Szent Szellem, Aki a Gondviselőnk is egyben, s önmagában is Isten. Nincs hatalmasabb úr a földgolyón a Szent Szellemnél. Nincs Nálánál nagyobb kegyelem és nincs Nálánál erősebb hatalom. Ezért csakis és kizárólag az Ő mindent átlátó kegyelmében bízzál és mindenekelőtt arra bíztatlak, hogy sürgősen rendezd MÉG MA lelkiismereted szerint a függőben lévő dolgaidat ! Békülj meg az ellenségeiddel is, rendezd az anyagiakat - de legalábbis kérd Isten kegyelmét a további életedre, nehogy itt maradj az elragadtatás helyett.
Isten szemében legfontosabb, hogy az ember AKARJON megtérni Hozzá, megmaradni Nála. Az ember önszántából rendelte alá magát az ördög hatalmának és megtévesztésének. Ezzel a szabad akaratával kell Isten mellett is voksolnia, mert a kegyelem ma már minden ember számára elérhető.
Olyan nyomorúság lesz itt a Földön hamarosan, amilyen még nem volt soha. Mentsd a lelkeket!

alcinonux@freemail.hu

(Laci, 2009.03.23 21:28)

Hello
Mi a véleményed? "Ha ittmaradok" és nem veszem fel a bélyeget, akkor természetesen nem veszik el a remény az örök életre, de ahogy ismerem magam sok mindenre képes lennék azért hogy életben maradjak közben addig a 3 évig.Arra gondolok hogy elég súlyos dolgokat is simán megtennék, lopni , rabolni, ölni, megenni bármit vagy bárkit....ha az ember életéről van szó..... szerinted az esélyeim megmaradnának-e (Isten elött) ha egy-két ilyesmi becsúszna közben, tehát nem valami szent életet folytatnék , mert el tudnám képzelni.

hsz. az "Igaz Egyház" c. írathoz.

(idmakai, 2009.02.19 21:53)

Leszűrhető, hogy emberek által alapított "igaz egyház", dogmatikával, alapszabályokkal, stb. nem, létezik. Vagyis nem az teszi igazán kereszténnyé, keresztyénné az embert, hogy melyik egyházhoz, vallásoz, gyülekezethez,stb tartozik, hanem hogy mennyire engedi magához, önmagába Isten Szentszellemét és hagyja, kívánja működését, építő munkáját. Elfogadta e Krisztust az ő személyes megváltójának. Volt e az életében segítő, aki elvitte neki az örömhírt?
Éppen ezért én találkoztam pünkösdi, nazarénus, katolikus, baptista,stb. újjászületett hívővel.
Pl. más az itteni helybéli fiatal plébános és más a
domonkos rendi Barsi Balázs szerzetespap, aki a kommunizmus alatt is járta az országot, hirdette Krisztust a feltámadottat, minden üldöztetés ellenére.Az is érdekes, hogy akik engem Krisaztushoz vezettek, ma már inkább eltávolodtak tőle.Eszközök voltak. Hála az Úrnak, viszont nagy kár őértük! Most mondta a TV-ben valaki: "A szeretet sok mindent eltakar!" Tapasztaltam!: a megbocsájtás szabaddá tesz!

KÖSZI, LASZTI :)))

(Elza, 2009.02.14 07:31)

Használd te is egészséggel!:)

vegh.sandor.balint@gmail.com

(Végh Sándor Bálint (labda49), 2009.02.13 22:36)

Kedves Elza!

Szívből gratulálok ehhez a laphoz. További sok sikert és sok olvasót kívánok hozzá.

Foximaxinak

(Elza, 2009.02.03 13:50)

Hamarosan elkészül a harag napjáról szóló írás, abban választ fogsz kapni a kérdésedre is. Remélem :) Üdv.:Elza

Magyarország

(foximaxi, 2009.02.03 11:14)

Már csak az a kérdés, hogy a biblia valódi vagy az is kitalált. Kellene már valami bizonyosság az embereknek, mert túl sok idő telt el Krisztus feltámadása óta. Nem azt mondom, hogy jelenjen meg, hanem olyasmi történjen, ami egyértelműen annak létezését jelenti.

Egy ismeretlen kedves ismerősömtől...

(Elza Yonah, 2009.01.31 15:51)

" Azért érdekes dolog az élet! Felhangon tagadjuk, hogy hiszünk, megmosolyogjuk a hitben élőket, olykor gúnyt űzünk mások hitéből, de ha baj van, csak elhagyja szánkat a fohász, hogy jaj, Istenem. Valahol mindenkiben bent lakozik a hit, de tagadjuk, vagy nem ismerjük fel? Pedig micsoda megkönnyebbülés, egy felszakadt sóhaj, mely mélyen a lélekből ered. Mely nyugalommal tölti meg a szívet, megnyugvást hoz, akár feloldozza a lelkiismeretet. De ezt végig sem gondoljuk, csak tagadunk bőszen. Pedig egyszer mindenkit megérint, előbb vagy utóbb, kivétel nélkül. És a felismerés jó érzéssel tölt el majd. Mert az Élet, egy csodálatos dolog. "


Rozi,köszönjük :)))

Csabának

(Elza, 2009.01.09 18:45)

Örülök neki. Forgasd haszonnal :)

vistyik@yahoo.com

(Vistyik Csaba, 2009.01.09 17:02)

Szia. Az origón küldted nekem ezt a linket.Tetszik az oldal.

AZAZ :)

(Elza Yonah, 2008.12.18 18:30)

Isten hozott, szeretettel üdvözöllek :)

Budapest, Nagyfalu

(azaz, 2008.12.18 17:10)

Szia Elza...
:)))

IDMAKAI ÚRNAK

(Elza, 2008.12.14 21:37)

Szia,Kapitány :DDD A hasznos infókat köszönjük :)

idmakai

(Makai Ferenc Sándor, 2008.12.14 18:16)

Bocsánat! Az 51,80 nem méter, hanem centiméter!

mfs-makai@levediabt.t-online.hu

(Makai Ferenc Sándor, 2008.12.14 18:14)

Az új Jeruzsálemben jelölt mérték egységekhez ki kerestem a ma használatos mérték egységekben való átszámítást. Egy könyök hossz= 51,80méter
futamat= 192 méter